”Sen började stenar och flaskor vina i luften och vi tog åttaåringen och sprang för livet”

Sandra:
”Jag gick till torget  den 15/12 tillsammans med sambo och åttaårig bonusson för att visa att vi tror på en värld där alla är lika mycket värda, oavsett hudfärg eller kön på den man älskar. Vi ville visa åttaåringen att det är viktigt att stå för det man tycker, och säga ifrån när något är fel.
Vi stod utanför pressbyrån när de svartklädda kom springandes på gångvägen. Högljudda med diverse tillhyggen var det en så absurd syn att jag först trodde att det var Turteatern som gjorde en parodi på högerextremisternas dumhet. Sen började stenar och flaskor vina i luften och vi tog åttaåringen och sprang för livet. På behörigt avstånd filmade jag sedan förloppet med mobilen.

Det han lärde sig den dagen var att det finns något som heter nazister, att hakkors är en ond symbol, och att det kan vara farligt att stå för det man tycker är rätt. Men efter att ha sett filmen sen, och ha sett hur folkmassan drev tillbaks nazisterna lärde han sig också att vi är många fler, och att man aldrig ska ge upp och ge efter, utan fortsätta att kämpa för det man tror på. Om någon frågar idag svarar han stolt att han är anti-nazist, och att det är modigt att stå upp för allas lika värde, men så här i efterhand hade vi aldrig tagit med honom till torget. Vi kommer även tänka oss noga för innan han får gå med på något liknande igen.”