”Rädslan jag känner över att jag har min 1,5 åriga son med mig i denna krigszon går inte att beskriva”

Anders:
”Jag är så himla trött på att bli kallad vänsterextremist!

Jag är en 39 årig tvåbarnsfar som gick dit med min 1,5 åriga son efter att smr klottrat hakkors på hans förskola. Jag är inte Rf eller Afa eller något åt det hållet utan bara en vanlig medborgare som reagerat på att klottret blivit för mycket.

Jag stod där med min son i barnvagnen och lyssnade några tjejer som spelade. Plötsligt kommer dom tågande. Klädda i svart med fanor och bengaler tända. Dom marscherar rakt mot oss. Dom börjar kasta flaskor och stenar. Ljudet från kraftiga smällare blandas av flyglarmssirener. Jag förstår snabbt att detta utvecklats till något väldigt farligt. Rädslan jag känner över att jag har min 1,5 åriga son med mig i denna krigszon går inte att beskriva. Jag springer mot en öppning i torgets bakre del och står där till knallskotten minskar. Rädd skakad och jävligt arg. Jag ser minst 15 förtvivlade barn med föräldrar som försöker sig på den omöjliga uppgiften att förklara vad som hänt.

Detta var en attack. Inget annat. Hade en av deras smällare eller glasflaska träffat våran vagn hade det gått väldigt illa.”