”Min första tanke var att en endaste flaska kan vara ett mordvapen”

Svenne:
”Jag stod längst bak för jag hade nyligen anlänt. Efter en kort stund hör jag vrål och smällande ljud. Vänder mig då om och ser nazisterna i snabbt marscherande tempo i led komma i anfall bakifrån. Alla som samlats på torget står stilla och lyssnar på talen som hålls men grips nu av panik när de upplever detta och dessutom ser glasflaskor komma flygande i mängder. Det var fruktansvärt! Min första tanke var att en endaste flaska kan vara ett mordvapen. Jag och min sambo flydde upp på den lilla gångvägen mellan tunnelbanan och reflexen och såg hela anfallet från sidan. Vi fick hindra nyfikna småkillar att springa ner på torget för att se vad dom hände samt stoppa äldre par som kom gåendes för att åka tunnelbana. Vi gick även ta hand om en liten flicka en stund tills hennes pappa kom springandes och jämrade henne. Detta var solklart en attack från nazisternas håll. Den som säger något annat ljuger. Att någon av poliserna som var där när detta hände inte styrker detta tydligt i vittnesmålen är mycket konstigt. Visst fanns det ett fåtal som utmärkte sig som vänsteraktivister med fanor där vi stod men de var få vad jag hann se. Kanske retade detta någon polis? Hälsningar/ Traumatiserad Svennebanan”